ترحم بهزاد در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه بیش از ۱۳۴ میلیون هکتار از وسعت کشور را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهد، افزود: ۱۷ میلیون هکتار را جنگل و ۸۴.۸ میلیون هکتار وسعت مراتع کشور است.
وی وسعت مراتع بیابانی را ۳۲ میلیون هکتار ذکر کرد و افزود: هر گونه بهره برداری از عرصههای طبیعی باید در قالب طرحهای بهره برداری صورت گیرد و طبق تبصره یک ماده سه قانون حفاظت جنگلها و مراتع قبل از نگارش طرحها، باید بهره برداران ذیصلاح و ذیحق شناسایی شوند.
وی ادامه داد: از ۸۴ میلیون هکتار وسعت مراتع کشور ۸۱ میلیون هکتار از مراتع کشور ممیزی و بهره برداران شناسایی شده است، افزود: ۴۲ هزار و ۳۰۰ سامانه عرفی در کشور شناسایی و ۳۸۰ هزار فقره پروانه چرا واگذار شده است.
بهزاد با اظهار اینکه برای یک میلیون و ۵۲ هزار خانوار پروانههای چرای دام در مراتع صادر شده است، گفت: از مجموع مراتع ممیزی شده ۴۲.۴ میلیون هکتار دارای طرح مرتعداری و ۲۳.۶ میلیون هکتار نیز طرحهای مرتعداری تهیه شده شدند.
مدیرکل دفتر مراتع سازمان جنگلها یادآور شد: نگرش سازمان در سالهای قبل نگرش علوفهای بود ولی در این چندسال اخیر برای اینکه بتوانیم در راستای بهبود و تقویت بهره برداران و افزایش پوشش طبیعی گام مؤثر برداشته باشیم به ۱۰ مورد از سایر استعدادها و پتانسیلها از جمله زراعت چوب، گونههای چندمنظوره، پرورش ماکیان و گونههای گیاهی و دارویی و غیره توجه شده است.
وی گفت: طبق مطالعات صورت گرفته ۱۶۰ هزار خانوار میتواند از عرصههای مرتعی بهره برداری کند و هر خانوار با ۲۳۰ واحد دامی و ۵۶۰ هکتار در عرصهها هستند و اکنون به طور بیش از ۶.۵ برابر جمعیت بهره بردار از عرصههای مرتعی استفاده میکنند.
نظر شما